Agri en Food

31.05.2012 ABN AMRO: zuivelmarkt ziet er gezond uit

ABN-Amro GebouwDe markt voor zuivel ziet er gezond uit. Dat schrijft ABN AMRO in sector update de ‘Visie op Agrarisch'. Er zijn volgens de bank nog genoeg uitdagingen, maar de branche toont leiderschap en heeft overall prima vooruitzichten.

Zo blijft de vraag naar zuivel de komende jaren toenemen, vooral buiten de Europese Unie. 'De mondiale productiegroei heeft moeite om de consumptiegroei bij te houden, waardoor de markt voor zuivel en de prijsvorming gunstig worden beïnvloedt', geeft directeur Agrarische Bedrijven Pierre Berntsen aan.

De Nederlandse zuivelketen is volgens ABN AMRO zowel nationaal als internationaal een lichtend voorbeeld op het gebied van verduurzaming. 'De branche, die van oudsher goed samenwerkt, zoekt op dit gebied uitstekend de samenwerking op in de keten.'

NZO, LTO en mengvoerindustrie
Zo trekken partijen als de Nederlandse Zuivelorganisaties (NZO), LTO en de mengvoerindustrie gezamenlijk op. Dat gebeurt bij verbeteringen in energie- en antibioticagebruik, mineralen- en emissiereductie en gebruik van verantwoorde soja.

De invloed van het Europese Unie-zuivelbeleid neemt weliswaar af, maar wordt vervangen door milieudoelen die ruimte voor groei bepalen. 'De te verwachten volumestijging wordt dan ook geremd door toenemende kosten om te voldoen aan milieu-eisen', stelt Berntsen.

Lees verder op NieuweOogst.nu

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

Totaal vacatures: 0, nieuw deze week: 0
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente vacatures
CV-bank

 

CV-bank

Totaal cv's: , nieuw deze maand:
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CV's
>

Agrarisch adviseur (beschikbaar van...

HBO
>

Bedrijfsadviseur

HBO
>

Dierwetenschap/online marketeer

WO
>

Allround schoonmaker

MBO
>

Diergezondheid voeding kwaliteitsme...

HBO
>

redacteur communicatie public relat...

HBO
>

calculator

MBO
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)ZLTOLTO NoordLTO SeizoenarbeidAB Oost