Agri en Food

31.07.2012 Bleker zet Noordse Woelmuis uit Kinderdijk

Bleker zet Noordse Woelmuis uit KinderdijkEL&I-staatssecretaris Henk Bleker schrapt de bescherming van de noordse woelmuis in Natura 2000-gebied Boezems Kinderdijk. Ook komt de meervleermuis in Polder Zeevang als beschermde diersoort te vervallen.

De bewindsman geeft hiermee invulling aan zijn tienpuntenplan van september 2011. Er komt op deze manier meer ruimte voor economische en maatschappelijke activiteiten in Natura 2000-gebieden.

In 13 Natura 2000-gebieden komen minder regels voor de bescherming van bepaalde planten- en diersoorten. Voor Natura 2000-gebied De Donkse Laagten in de Alblasserwaard komt de habitatrichtlijntype blauwgraslanden te vervallen.

Kinderdijk
De 13 gebieden waar de natuurbescherming minder streng wordt, zijn Witte en Zwarte Brekken, Sneekermeergebied, Deelen, Leekstermeergebied, Zuidlaardermeergebied, Elperstroomgebied, Arkemheen, IJsselmeer, Markermeer & IJmeer, Polder Zeevang, Boezems Kinderdijk, Donkse Laagten en Veerse Meer.

In totaal verandert de bescherming van 8 planten- en diersoorten. Bleker: 'Ik wil nuchter met Natura 2000 omgaan, met behoud van Europese bescherming zoveel mogelijk belemmeringen wegnemen. Natuur moet niet iets zijn waar mensen zich aan ergeren, maar natuur is om van te genieten, dat wil ik bereiken'.

Woelmuis
Ook in Natura-gebieden als de Noord-Hollandse Eilandspolder, de Zuid-Hollandse Nieuwkoopse Plannen en het Utrechtse Botshol is de Noordse Woelmuis en beschermde diersoort. Dat blijft zo.

Bron: NieuweOogst.nu

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

Totaal vacatures: 17, nieuw deze week: 2
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente vacatures
>

Monsternemer BLGG

AB Midden Nederland - Waardenburg
>

Senior Agronoom (geregeld internationaal ...

Farm Frites - Oudenhoorn
CV-bank

 

CV-bank

Totaal cv's: , nieuw deze maand:
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CV's
>

calculator

MBO
>

Werkzoekende

MBO
>

projectleider/adviseur

WO
>

Allround Agrarisch medewerker

HBO
>

I am looking for a position on a ju...

WO
>

Land and Water Management

WO
>

Auditor voedselveiligheid

HBO
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)LTO NoordLTO SeizoenarbeidAB OostZLTO