Agri en Food

24.05.2012 Kijk mama, een koe!

Koe in stadOverwegend enthousiast reageerden de inwoners van Amsterdam vanmiddag op de gratis weidemelk die ze kregen van de melkveehouders van Royal FrieslandCampina (RFC). 'Kijk mama, een koe' was een veelgehoorde kreet van kinderen op de vrije woensdagmiddag.

Klaasje en Lisa 251, de twee koeien van melkveehouder Eef Vernooij uit Schalkwijk, trokken veel bekijks in Amsterdam. Hier en daar kregen de melkveehouders een opmerking dat koeien in de wei en niet in de stad horen.

Er waren ook burgers die het zielig vonden voor de koeien. Wat dat betreft werkte de hitte niet in het voordeel van de melkveehouders. Veelal waren de reacties echter positief. Vrouwen vonden de actie van de melkveehouders 'ontzettend lief'. Een man reageerde met 'zolang dat beest maar niet op mijn auto schijt, vind ik het prima'.

Zingend en hossend
De boeren gingen zingend en hossend door de Amsterdamse grachtengordel en deelden volop melk uit. Na de Prinsengracht trokken ze naar IJburg, waar actrice Tatjana Simic enthousiast een pak Campina-melk in ontvangst nam. In het Gooi werd bij een aantal bekende Nederlanders aangebeld.

Ook in 135 andere dorpen en steden lijkt de actie een succes te zijn. 'Dit is niet alleen goed voor het imago, het kweekt ook enorm veel saamhorigheid onder de boeren', zei Frenkel Denie, het geestelijk brein achter de actie.

Lees verder op NieuweOogst.nu

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

Totaal vacatures: 0, nieuw deze week: 0
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente vacatures
CV-bank

 

CV-bank

Totaal cv's: , nieuw deze maand:
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CV's
>

Agrarisch adviseur (beschikbaar van...

HBO
>

Bedrijfsadviseur

HBO
>

Dierwetenschap/online marketeer

WO
>

Allround schoonmaker

MBO
>

Diergezondheid voeding kwaliteitsme...

HBO
>

redacteur communicatie public relat...

HBO
>

calculator

MBO
LTO NoordZLTOLTO Seizoenarbeid
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)AB Oost