Agri en Food

20.06.2012 LTO: 'Te weinig oog voor Q-koortsonrust'

Jeanette van der VenLTO heeft onvoldoende ingeschat wat de gevolgen waren van de maatschappelijke onrust ten tijde van de Q-koortsepidemie. Dat geldt ook voor de behoeftes van burgers en slachtoffers van Q-koorts.

'We keken destijds te veel met een veterinaire bril naar de situatie en hadden te weinig oog voor welke behoefte er leefde onder de bevolking en de slachtoffers van de Q-koorts', zegt voorzitter Jeannette van der Ven van LTO-vakgroep Geitenhouderij.

Volgens haar heeft LTO geleerd om ook buiten de boerenwereld te kijken. 'We weten nu dat we ook beter met burgers moeten communiceren en kunnen zeggen: wij weten het ook niet.'

Tankmelktest
Van der Ven doelt hiermee op het feit dat LTO al eerder op de hoogte was van de Q-koortsbesmettingen op bedrijven. Die kwamen via een tankmelktest naar voren. De test was echter nog niet gevalideerd. Pas later werd de test standaard ingezet om Q-koorts op bedrijven vast te stellen.

Volgens de vakgroepvoorzitter is er echter gehandeld met de wetenschap van toen. 'Het is nu heel gemakkelijk om achteraf te redeneren. Hadden we destijds de tankmelktest eerder bekend gemaakt, dan was mogelijk gezegd dat we te voorbarig waren.'

Lees verder op NieuweOogst.nu

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

Totaal vacatures: 0, nieuw deze week: 0
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente vacatures
CV-bank

 

CV-bank

Totaal cv's: , nieuw deze maand:
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CV's
>

Agrarisch adviseur (beschikbaar van...

HBO
>

Bedrijfsadviseur

HBO
>

Dierwetenschap/online marketeer

WO
>

Allround schoonmaker

MBO
>

Diergezondheid voeding kwaliteitsme...

HBO
>

redacteur communicatie public relat...

HBO
>

calculator

MBO
AB OostLTO SeizoenarbeidLTO NoordZLTO
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB)